12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Workshop i samtidsdans

 

Her får man jobbe sammen med profesjonelle dansekunstnere i fem dager. Workshopen ender med en åpen visning.

Med fokus på kraft, motstand, samdans og samhandling skal publikum utfordres i det offentlige rom med dans/bevegelser som skiller seg fra «normale» måter å beveges seg på.

 

Deltakerne skal skape egne bevegelser/dans i tilknytning til spesifikke rom og steder. Kurset skal undersøke mulighetene slike rom gir, og hvilke normer og regler man må forholde seg til i denne typen arbeid. Målet med workshopen er å gi innblikk i hvordan scenekunst i offentlige rom kan være en måte å bruke demokratiet på. Det vil også skapes refleksjoner rundt hva et rom er og hvordan handlinger i offentlige rom påvirkes av og påvirker omverdenen.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Det overordnete temaet for workshopen vil være «bevegelse i offentlig rom». Den vil ende i en uannonsert visning i Stjørdal kommune og på Kortreist dansefestival på Indreøy. Fysisk tar man utgangspunkt i prinsipper som kraft, motstand, samdans og samhandling. Deltakerne vil kjenne på egne og andres krefter, og hvilke relasjoner og samhandlinger som ligger i dette.

Gruppen vil velge seg et eller flere rom i Stjørdal og lage koreografien(e)/forestillingen(e) i forhold til rommene/stedene.

 

LANDING – produksjonsenhet for steds- og målgruppespesifikk dansekunst – drives av Ina Coll Kjølmoen og Venke Marie Sortland. De er begge utdannet fra Skolen for samtidsdans og arbeidet som dansekunstnere siden 2005. Landing har som formål å initiere, produsere, og støtte opp om steds- og målgruppespesifikke scenekunstprosjekter, bidra til å spre dansekunst til nye publikumsgrupper, og å sette i gang utvikling og forskning på dette feltet.

Les forrige sak:
Gederaas skole.
Markerer to grendeskoler!

  Grendeskolene både var og er fortsatt limet i lokalsamfunnet mange […]

Close