8 °C Stjørdal, NO
18/10/2018

Workshop om sukkeravhengighet

Ernæringsfysiolog Sally Haugen med kontoradresse i NTE-bygget ved E14 arrangerer workshop om sukkeravhengighet over tre kurskvelder. Første kursdag er tirsdag 5. mars på Prestegårdskafeen med start klokka 19.00.

Sist oppdatert

 

Matintoleranse, høyt blodtrykk, cøliaki, diabetes og urolig tarm. Kanskje kan høyt sukker- og feil fettinntak ha medvirkende årsak? Uansett vil fokus denne gang bli rettet mot sukkeravhengighet når ernæringsfysiolog Sally Haugen tilbyr sin workshop. Hun har bachelor-utdanning og mastergrad i ernæring fra Hawthorn University i USA. Tok sin sykepleier-utdannelse ved University of Colorado. Er født og har bodd flere år i Amerika og Colorado, men også 11 år i Norge. Etter 17 år som sykepleier har Sally spesialisert seg innen området ernæring.

 

– Nå tilbyr jeg denne workshopen for den som ønsker å delta. Her vil vi øke bevisstheten rundt ditt forhold til og forbruk av sukker. Vi skal lære hvordan sukker påvirker kroppen din og ødelegger helsa. Vi skal lære strategier og enkle løsninger for å eliminere eller redusere søt-suget. Vi skal bli kjent med ulike navn på «skjult» sukker i maten, og skaffe verktøy og nyttige hjelpemidler for bedre spise- og livsstilsvaner. Humor, søvn, energi og mindre plager skal debatteres også, sier Sally Haugen.

Starter på museet 5. mars
Tirsdag 5. mars starter den første kursdagen. 13. mars er neste kursdag. Alle med start klokka 19.00 i Prestegårdskafeen på Stjørdal museum Værnes.

– Workshopen foregår i en 14-dagers periode der deltakerne møtes to ganger. Vi skal lære, dele erfaringer, diskutere, utfordre og ikke minst spise. Under kurset jobber alle med «Hjemmelekser» og individualisert målsetting. Det dannes nettverk slik at alle får støtte under veis, sier Sally. Hun forteller at helsevesenet i dag i liten grad fokuserer eller har kompetanse på ernæring.  Få leger tilbyr kostholdsveiledning uansett diagnoser. Hun møter mange i hverdagen som trenger hjelp og veiledning.

– Å gå ned i vekt handler 90 prosent om kosthold. Bevegelse og trim er viktig for å forebygge og redusere stressnivå. Vi trenger næringsrik mat som er lite bearbeidet. Styr unna raffinert sukker og dårlig fett. Raffinerte planteoljer er blant disse. Kokosolje anbefales uraffinert ved steking, eller spekk fra dyr som er naturlig sammen med smør. Kokosolje er 100 prosent mettet fett som tåler oppvarming, sier Sally som denne gangen skal workshoppe om sunn mat og kurse om sukkeravhengighet.

 

Påmelding til: haugen.sally@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Les forrige sak:
Fornøyde med nye sponsoravtaler: f.v. Olaf Lydvo (Nybrottskarusellen), Bjørn Ivar Hage (IL Stjørdals-Blink) og banksjef i Hegra Sparebank Arne Martin Laukvik.
Støttet lokalt

  - Sponsoravtaler og gaveutdeling er en viktig del av lokalbankens […]

Close