9 °C Stjørdal, NO
12/07/2020

World-cup og NM i dans i Stjørdal

Stor dansehelg på Hell

Nå markeres den store danselørdagen også på Hell-skiltet. Leder Ove Brønlund, og nestleder i Stjørdal Swingklubb Guri Storborg, arrangerer sammen med Norges Danseforbund både World-cup og NM i dans med over 100 påmeldte par på Scandic Hell Hotel lørdag 26.oktober.

Stjørdal Swingklubb er sentral medarrangør når over 100 par dansere stiller til konkurranse i flere kategorier dans på Scandic Hell Hotel. Dansere fra lokale klubber og flere nasjonaliteter er ventet til Stjørdal.

Stjørdal Swingklubb er tilsluttet både Norges Idrettsforbund og Norges Danseforbund, og det er i samarbeid med danseforbundet at Stjørdal Swingklubb nå arrangerer både World-cup og NM i dans lørdag 26.oktober. Leder Ove Brønlund og nestleder i Stjørdal Swingklubb Guri Storborg, markerer blant annet begivenheten ved å sette opp «et dansende par» på Hell-skiltet.
– Vi spurte Rune Sagen fra Hell om han ville hjelpe oss med å markere arrangementet ved å sage ut et dansende par i treverk som ble plassert på Hell-skiltet. Nå er dette på plass og de to danserne lyser opp på Steinmohaugen over Hell Bru hver kveld. Vi ønsker å gjøre dette store dansearrangementet kjent for mange flere. Publikum er velkommen etter offisiell åpning og samme kveld er det åpen dansefest i amfiet for den som vil delta, sier Guri Storborg og Ove Brønlund.
Medlemmene fra arrangørklubben lokalt danser swing og beslektede danseformer. I forbundet tilhører klubben Swing-seksjonen. Det danses i kategoriene Boogie woogie, Folkeswing, Bugg, Lindy Hop og Rockn Roll, West Coast Swing og Hip Hop med flere.
– Klubben har eget konkurranseparti og noen deltar herfra. Ole Andreas Moksnes og Ragne Beitland stiller som par i NM kategori Folkeswing voksen. Fra egen klubb blir det opptreden med dans. Tilreisende dansepar er absolutt i flertall, og da snakker vi om utøvere som driver på profesjonelt nivå. Ordfører Ivar Vigdenes vil åpne offisielt dansedagen og fra 12.30 denne lørdagen kan også publikum oppleve utøvende dansere, sier Storborg og Brønlund fra arrangørene. For både rekruttpartiet og konkurransepartiet i den lokale klubben Stjørdal Swingklubb, er dette arrangementet med World-cup og NM et stort løft der alle stiller opp.
– Hvilke oppgaver har dere for å greie avviklingen på hotellet?
– Selve konkurransedelen med påmelding, organisering og gjennomføring inkludert å skaffe kvalifiserte dommere er det Norges Danseforbund som ivaretar. Fra vår egen klubb stiller foreldre nå opp på en gedigen dugnad. Alle nødvendige oppgaver som forbundet pålegger oss vil utføres. Aktive utøverne utgjør over 200 i tallet fra flere nasjoner som vil bo på hotellet. I World-cup stiller 65 påmeldte par. I NM, som er første øvelse, har vi påmeldt 57 par. Innledende runder starter allerede klokken 09.00 denne lørdagen, sier Guri og Ove.
– Kan publikum fritt betrakte dagen med musikk, dans og rytmer?
– Det er salg av billetter i døra på hotellet, men husk at for besøkende er det tilgang først etter 12.30. Festen på kvelden fra 22.00 er gratis, og for de som liker å danse i våre kategorier dans, blir det en god mulighet i amfiet. Bandet DJ-band Balazs Daniel Trio med Eoska Pleszkom lager og fremfører festmusikken med friske dansetoner. Lokale sponsorer har vært flinke til å støtte opp. All heder til disse. Med premier fra lokale produsenter vil dette gi god reklame for Stjørdal. Dette store arrangementet innen dans har vi planlagt siden april i år. Nå går vi til eksamen med stor glede. Vi har stor tro på at dette vil gi klubben vår ekstra vitaminer til videre satsing, sier Ove Brønlund og Guri Storborg fra Stjørdal Swingklubb.

Les forrige sak:
Satser på å løpe minst 24 mil på 24 timer

Håper å klare mer enn 243 kilometer i VM-debuten

Close