10 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

Zero Rally 2012


Langs denne kjøreruten er det derfor lagt til rette med ladestasjoner for el-biler og fylling av biogass, etanol og biodiesel. I 2012 skal det såkalte Zero Rally legges til denne strekningen.

 

-Green Highway og Zero Rally er klima-pionerer som nå slår kreftene sammen, mener Prosjektleder for Interregprosjektet Green Highway i Trondheim Kommune Kjell Inge Stellander til fylkeskommunenes hjemmesider.

 

De ønsker å vise at  moderne, klimavennlige biler presterer på samme nivå som gammeldagse fossil-biler. Gjennom Rallyet får bilprodusentene både inspirasjon til videre satsing og en arena å vise fram bilene sine på. – Rallyet er en perfekt mulighet for enhver klimabilentusiast til å vise frem egne kjøreferdigheter, i en beinhard konkurranse mot profesjonelle rallysjåfører, sier Stellander.

 

Zero Rally 2012 starter i Østersund torsdag 14. juni med målgang i Trondheim den 15. juli 2012. I løpet av disse dagene vil det bli avholdt arrangement av både faglig og publikumsvennlig karakter. Programmet er ikke klart ennå men at ZERO velger å legge rallyet langs Green Highway er en stor anerkjennelse for det arbeidet som er lagt ned med å skape en fossilfri korridor fra øst til vest i Midt-Skandinavia mener Stellander.

Les forrige sak:
Ønsker opplysninger om dampdrevet motor

  En gang på 30-tallet ble den flyttet til Langstein hvor […]

Close