Rakel Sivertsen fra Hommelvik og Kvitter fra Knotten ble tildelt årets revytekststipend på Høylandet. (Foto: Knut Kvarving)

En av kveldens aller første priser under Revy-NM gikk til Rakel Sivertsen fra Hommelvik og revygruppen Kvitter fra Knotten. Sivertsen ble tildelt Sparebank1 SMNs revytekststipend for 2019. Stipendet er på 25.000 kroner og er rettet mot revytekstforfattere som ønsker å utvikle seg innen humor og satire. I tillegg til stipendet tilbyr Norsk Revyfaglig Senter en kontorplass i én måned i sine lokaler, hvor forfatteren kan finne arbeidsro og inspirasjon.

Revytekststipendet er delt ut siden 2013, og blant de tidligere vinnerne er både Anne Berit Sivertsen fra Lånkerevyen og Terje Stamnes fra Skatvalsrevyen.

– Vi trenger flinke tekstforfattere som skaper framtidens magiske revyopplevelser, derfor ønsker vi å gi fremadstormende tekstforfattere en inspirasjon til å fortsette med det de gjør, sier banksjef i SpareBank 1 SMN, Ole Anders Olsen.

– Revy er folkets talerstol, sier fagansvarlig i Norsk Revy, Ole Christian Øen. – En god revytekst kommenterer samfunnet fra en annen vinkel og utfyller den offentlige samtalen. Vi ønsker at enda flere bruker revy for å uttrykke seg og er glade for at SpareBank 1 SMN bidrar til det, sier han.