Sommeren er lesetid, og særlig barn i småskolen har lest som bare det de seneste somrene. Da Stjørdal bibliotek oppsummerte fjorårets «Sommerles» hadde 602 registrerte stjørdalsbarn lest mer enn 5.300 bøker. Bibliotekar Ragnhild Beitland Vold håper å slå den rekorden i år.

- «Sommerles» har blitt veldig populært og ungene melder seg på år etter år. Det setter vi stor pris på, forteller Beitland Vold i biblioteket i Kimen kulturhus.

Og det er ikke bare de bibliotekansatte som er glade for at barna bruker sommeren til å lese.

- Vi får mange tilbakemeldinger fra lærere som synes det er så bra med denne kampanjen. Mange barn «glemmer» å lese i sommerferien, men leser de mye i ferien blir det lettere å starte på skolen igjen, sier Ragnhild Beitland Vold.

Enda flere deltakere

«Sommerles» er en digital lesekampanje for alle som går i 1. – 7. klasse. I fjor var nesten 60.000 barn fra 300 ulike kommuner med. I år blir det enda flere.

- Det er mange flere kommuner påmeldt. Så langt er over 370 kommuner med på «Sommerles» og da blir det enda mer lesing, sier Ragnhild Beitland Vold.

Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie. Dette er noe som viser seg å slå utrolig positivt ut på leselyst og leseferdigheter.

Deltakerne registrerer seg på nettsiden sommerles.no hvor de legger inn alt de leser i løpet av juni, juli og august.

Storbesøk på avslutningsfest

Tradisjonen tro har biblioteket allerede planlagt en feiende avslutningsfest på kampanjen.

- Dette har vi gjort hvert år i etterkant av lesekampanjen. Alle som har deltatt blir invitert til biblioteket og vi har masse premier. I år foregår dette lørdag 8. september, og vi er så heldige at vi får besøk av forfatter Marius Horn Molaug som skriver «Verdens verste»-bøkene. Dette er populære bøker og Horn Molaug vil fortelle om forfatterskapet sitt, sier Ragnhild Beitland Vold, som krysser fingre og håper på Stjørdals-rekord i årets «Sommerles».