- Det er hyggelig at folk fortsatt husker på meg selv om jeg har bodd tre år i utlandet. Nå har jeg fått samlet dyktige musikere som jeg også har spilt sammen med ved tidligere anledninger. Bortsett fra selbyggen Jon Oddstein Aune er det stort sett bare folk fra Stjørdal som deltar, sier Ola Lauvås som har med seg Jan Inge Tjørhom (bass), Arne Skognes (slagverk), Jon Oddstein Aune, (gitar), pluss en overraskende pianist.

- Dessuten er vi veldig glade for at Sofie Venæs tar turen fra Oslo for å synge sammen med oss. Jeg har samarbeidet med henne tidligere selv om det begynner å bli en stund siden. Derfor ser jeg fram til en ny opptreden sammen med Sofie, sier Ola Lauvås.

- Hva skal dere spille?

- Vi har en del kjente låter som er «blånet». Det betyr at publikum vil kjenne igjen mange av melodiene, men vi spiller de kjente tonene i nye drakter. Og da er det lett å ty til 80-tallet for å finne fengende musikk. Det er ikke alt som er direkte i bluessjangeren, men selv om vi skal kose oss med nye versjoner blir det også rene bluesinnslag, sier Lauvås som ikke har blitt arbeidsledig siden han kom tilbake til Norge.

- Jeg tar et semester pedagogikk basert på samlinger. Dermed får jeg mye tid til å spille gjennom uka. I tillegg spiller jeg i Ska-frika, men det blir aldri for mange oppdrag for en musiker. Her er det bare å spørre, oppfordrer Ola Lauvås som synes det er ekstra ærefullt å bli spurt om å holde avslutningskonserten under blueshelga.

- Det er hyggelig at folk husker at jeg finnes. Kanskje har jeg satt noen spor, sier Ola Lauvås som gleder seg til å opptre i Vektersalen sammen med sine musikerkolleger søndag 8. september klokka 19.