- Vi skal lage en julekonsert der vi henter mye musikk fra 1800-tallet. Det blir en fin blanding med kjent julemusikk arrangert for to gitarer. Men vi går også utenom 1800-tallet. Og det er heller ikke all musikken vi spiller som er skrevet spesielt for julen.

- Men vi vil velge noen melodier fra andre tidsepoker som passer inn i julestemningen, sier Andreas Lines, som kan se tilbake på mer enn fem års samarbeid med sin kollega Karl Michelson.

Duoen spiller for en stor del musikk fra første halvdel av 1800-tallet som gjerne omtales som den klassiske gitarens gullalder. På den tiden ble gitar et populært instrument brukt i mange sammenhenger. Det var både blant amatører og datidens profesjonelle utøvere.

Frankrike utmerket seg med svært mange utøvere og utallige gitarskoler. Den store aktiviteten førte også til svært mange komposisjoner for gitar. Derfor kan «Sapere Aude Guiter Duo» velge i et stort materiale.

- Nå håper vi at mange finner rom for en liten avveksling i juleforberedelsene til fordel for rolig gitarmusikk, sier Andreas Lines.