- Det er rekordstor påmelding til rulleskirennet i Hommelvik. Totalt er det 158 løpere i hovedfeltet som skal gå 15 kilometer og forsere 240 høydemeter opp til mål i Mostadmark. Det sier Tor Helge Hansen i Hommelvik IL langren

Som vanlig kommer både lokale stjerner og internasjonale stjerner til start ved Hommelvik Sjøside.

- Landslagsløperne Emil Iversen og Didrik Tønseth møter briten Andrew Musgrave og vår egen Jan Thomas Jenssen. I tillegg kommer råsterke Magnus Stensås som representerer Tydal. Tidligere i år vant jo han Toppidrettsveka, sier Tor Helge Hansen.

Hele regionlaget Team Veidekke Midt-Norge stiller til start, og kretslagene både fra Sør- og Nord-Trøndelag stiller til start.

- Det blir internasjonalt sving over rennet. Elleve svenske løpere og ikke minst sju kinesere er påmeldt. Så stiller vi med hele 17 løpere fra Hommelvik, sier Hansen.

Mens Didrik Tønseth er blant de store favorittene på herresiden, er fjorårsvinner og Tønseth-samboer Anne Kjersti Kalvå største favoritt blant kvinnene. Men også Lundamo-jenta kommer til å få tøff konkurranse, ikke minst fra Emilie Fleten.