- Vi går til skolen nesten hver eneste dag, og vi går stort sett heim igjen også, sier Kristine Einvik. 5.-klassingen syntes det var helt topp å få servert kjeks og saft da hun kom på skolen fredag. Det syntes også lillebror Konrad, som går i 3.-klassen.

FIRE KILOMETER HVER DAG: Søsknene Kristine Einvik (t.v.) og lillebror Konrad (t.h.) går en god del kilometer i året for å komme seg til og fra skolen. Her har de akkurat fått servert kjeks og saft av miljøagent Helene Haukland (i midten).

Hver morgen går de to sammen fra Dullumsfeltet til Fosslia skole. Kristine antyder at det tar et kvarter, men ifølge alle kart så tar det litt lengre tid. Det er 1,8 kilometer hjemmefra til skolen og normal gangfart tilsier at de bruker minst 20 minutter – hver vei. Men det er ikke noe problem.

- Neida, det går så fint, og vi går stort sett sammen, sier storesøsteren.

- Hvem er det som passer på at dere kommer ut av døren i rett tid om morgenen da?

- Det er vel stort sett meg, sier Kristine, mens Konrad påstår at det er søsteren som er syvsoveren av de to.

TIDLIG PÅN: Sara Emilie Reitan og Sigurd Sævik er to av miljøagentene ved Fosslia skole. De var blant de første på plass fredag morgen.

Treffes på skoleveien

Fosslia skole er en av flere skoler i regionen som har vært med på «Beintøft» gjennom hele september. Dette er en konkurranse som Miljøagentene arrangerer hvor målet er at flest mulig av barneskoleelevene skal gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. På denne måten blir det mindre forurensning, renere luft, tryggere skolevei og mindre utslipp fra biler.

SERVITØR: Miljøagent Janne Vassbotn Wirum har fullt opp med saftkopper på bordet og serverer her Tord Aune. I bakgrunnen: Live Sætren.

- Jeg tror de fleste går eller sykler til skolen. Vi gjør iallfall det nesten hver dag hele året, sier sjetteklassingene Andrea Marie Risvik Vinje og Una Sunniva Kirkefjord. De to bestevenninnene går sammen til og fra skolen omtrent hver dag, og det går så fint.

- Vi bruker sånn cirka ti minutter, kanskje litt mer, sier frøken Kirkefjord, som hver morgen får venninna på døra.

- Hun bruker å sitte og spise frokost når jeg kommer til henne, sier Andrea Maria Risvik Vinje.

SPREKINGER: Tredjeklassingene Josefine Kristiansen (t.v.) og Mari Yttervik Widding koste seg med kjeks og saft da de kom på skolen fredag.

Spreke elever

Både rektor Åge Pedersen og «Beintøft»-sjefen på Fosslia skole, Robert Skrede var godt fornøyd med å se alle elevene som kom gående og syklende til skolen på «Beintøft»-avslutningen.

- Det har vært mye dårlig vær i det siste, så det preger kanskje resultatene litt, men de er stort sett flinke til å bruke føttene til skolen, sier Skrede, som er den som har ansvaret for Miljøagentene ved Fosslia skole. De hadde stått opp ekstra tidlig fredag morgen for å være på plass med saft og kjeks da de første elevene og lærerne kom til skolen.