Innebandy er en glimrende aktivitet for de fleste med funksjonshemming. For å kunne delta er det en forutsetning at deltakerne har sterkt reduserte muligheter til bevege seg uten rullestol. Eneste krav til utøveren er at vedkom men de kan styre spaken som driver rullestolen. Spesialstoler utlånes fra Hjelpemiddelsentralen som drives av NAV. Deltakere under 26 år får leie rullestolene gratis.

Trivelig

Ingeborg Bremseth er en av de som er med å drive denne aktiviteten. Nå er ”Idrett for alle” en del av idrettslaget Fram. Hun forteller at det ikke er noe krav at deltakerne skal være medlemmer i klubben. Vi etterlyser flere rullestolbrukere til å delta i aktiviteten innebandy. Vi har trening i Skatvalshallen hver onsdag mellom 1900-2100. Ingeborg Bremseth forteller at deltakerne har det svært trivelig når de treffes i hallen.

Økonomi

For å si det rett ut, økonomisk er det vanskelig å drive aktiviteter. To damer innså at dette er en gruppe utøvere som ikke akkurat er tilgodesett med økonomisk hjelp. Kari Kvål og Ingrid Røkke er på plass hver onsdag når historielaget har sine møter. De to hjelperne stiller med nystekte vafler og kaffe som møtedeltakerne får kjøpt. Imidlertid ønsker de ikke å ta ut overskuddet til eget bruk, men gi et tilskudd til lag og foreninger som er i bygda. Derfor valgte de to den nystartede gruppen ”Idrett uten grenser” som mottakere av pengene” Idrett uten grenser” fikk 6 000 kroner, og til tiltaket med innebandy også fikk 6 000 kroner. Salget av vafler og kaffe har gitt muligheten til av Kari Kvål og Ingrid Røkke, kan tilgodese prosjektet ”Vanntanken” med 3 000 kroner. Prosjektet skal lage en brønn i Mali. Landsbyen Ambo skal få en brønn på 15 meter som skal gi vanningsmuligheter til grønnsakhage.

Gavene fra ”vaffeldamene” retter hjelpen til prosjekter som ikke har de samme muligheter som funksjonsfriske.