Spennende robotlegokonkurranse

Den aller gjeveste premien ble tildelt «7th Technic» fra Skatval, og var det synlige beviset på at de var det laget som sammenlagt hadde gjort det best i konkurransen. De fikk også prisen for beste forskning, og har nå fått invitasjon til å delta i den nordiske finalen i First Lego League som avholdes på Fornebu i Oslo i desember. «Hell Seniors 1» mottok prisen for beste samhandling, mens flere lag mottok priser i den populære robotlegokonkurransen som pågikk inne i auditoriet i Statoilbygget.

Under robotlegokonkurransen hadde gruppene fått i oppgave å lage en robotlego, som skulle programmeres til å kunne gjøre ulike oppgaver og være til hjelp for de eldre og svake. Her ble «Hell Seniors 2» vinnere, med «The Incredibles» fra Skatval på andreplass. Robotlegokonkurransen var en stor suksess, og trakk et stort og interessert publikum gjennom hele lørdagen.

Eldrekort og supervogn

«Haraldreina Lego Builders» mottok prisen for beste profil og beste tekniske presentasjon. Deres forslag til nyvinning var et eldrekort, som ville gi flere fordeler for eldre når de skulle dra til butikken for å handle.

Poenget med eldrekortet er å hjelpe pensjonister med dårlig syn. De får kortet skrevet ut av fastlegen, og med kortet kan de benytte seg av en såkalt «supervogn» når de er på handletur i butikken. Eldrekortet settes inn i vogna, og med kun ett tastetrykk får pensjonistene dermed hjelp fra betjeninga i butikken til å finne de varene og produktene de trenger. Via en skjerm på vogna kan de også finne ut hvor mye en vare koster, forteller Henrik Brandåstrø, Håvard Bjørgum og Nikolai Fossum.

Guttene er samstemte om at det var en svært lærerik opplevelse å delta på First Lego League. Mye hardt arbeid var lagt ned i forkant av konkurransen.

Vi har ikke hatt mer enn to ukers jobbing med dette, men disse ukene har til gjengjeld vært svært hektiske. Både tid på skolen og hjemme har gått med til å utvikle ideene, og vi ble til slutt godt fornøyde med det vi fikk til å lage. Vi har også gått litt rundt og sett på de andre forskningsgruppene, og det er ingen tvil om at det er produsert mange imponerende nyvinninger.