Et møysommelig arbeid er fullført. – Det er lagt vekt på å få fram helheten i mennesker Jon Leirfall, sier Jan Kløvstad i Bokbyen Forlag, Tvedestrand som har gitt ut boka: - Det er en stor ære å få anledning til å gi ut ei slik bok, forteller Kløvstad som har vært involvert i prosessen.

Forfatter Kjell Håve: - Jeg husker ikke helt når arbeidet med boka startet, men Jan traff jeg for første gang for to timer siden. Likevel har vi hatt god kontakt. Jeg vil nevne at jeg tok en telefon til daværende banksjef Håkon Børset i Hegra Sparebank. Han var øyeblikkelig villig til å ta forespørselen opp i styret. Banken har støttet godt opp om arbeidet ved siden av Stjørdal kommune og andre bidragsytere.

Det er mange som gleder seg til å lese biografien om den politiske fargeklatten Jon Leirfall som hadde mange jern i ilden.

Kløvstad: - Forlaget har brukt Per Egil Hegge som konsulent. Han var begeistret over det han fikk lese – og spesielt over den vinklingen som Kjell Håve bruker i sin omtale av mannen som foretrakk «Heller storm enn stillte».

I morgen tirsdag 19.00 blir er det et arrangement på biblioteket med forfatteren og innbudte gjester i anledning bokutgivelsen. Arrangører er Stjørdal kommune i selskap med lokalavdelingen av Noregs Mållag, Hegra historielag og Stjørdal historielag.

- På vegne at familien vil jeg uttrykke min store glede over at denne boka kommer ut, sier Jon Leirfalls datter Gølin Leirfall.