- Kundene har så ulike utgangspunkt. Noen har forelsket seg i en destinasjon og vil helst reise tilbake. Ett bestemt reisemål kan også stå høyt i kurs: - Endelig skal vi realisere drømmereisen! Utgangspunktet for andre er nye reisemål.

Sør-Afrika er et populært reisemål uavhengig av at VM i fotball ble arrangert der i 2010. Thailand står høyt i kurs for mange. Kanskje frister det med en solfylt strand på Madeira ut i Atlanterhavet? Lokker en storby på vårt eget eller et annet kontinent?

Folk er så forskjellige. Det gjør jobben mer spennende! Noen ønsker å benytte seg av en ferdig opplagt tur. Andre reiser til en destinasjon som er utgangspunktet for nye oppdagelser på egen hånd.

Og når basillen «nye reisemål» først har satt seg, er det ingen grenser i en stor verden. Folk har ulike reisevaner. Noen synes det holder med en tur i året. For andre er det kun starten. De vil gjerne ha minst et par langturer krydret med kortere reiser. Mange prioriterer reiser. Norge er et veldig godt utgangspunkt for reiser ut i verden.

Godt utgangspunkt

Det er også Trondheim lufthavn Værnes med stadig flere direkte og populære reisemål. Hyppige forbindelser til Gardermoen åpner for å reise videre derfra. København har gode forbindelser til Værnes og videre ut i verden. Direkte-ruta til Amsterdam reduserer reisetid til mange destinasjoner og åpner nye reisemål innenfor en akseptabel tidshorisont.

Icelandairs direkte rute Værnes – Reykjavik betyr sterk reduksjon av reisetida til USA. Nå har vi også fått direkte rute til Frankfurt med de muligheter det gir fra en av Europas travleste flyplasser. Konklusjonen er enkel: Trondheim lufthavn Værnes er et godt utgangspunkt for reiser.

Forretningsreiser

I reiseomtaler får fritidsreiser stor oppmerksomhet. Men for oss er forretningsreisene i Norge og utlandet de viktigste. Av selskapets brutto omsetning i Trøndelag på over en halv milliard i 20212, utgjorde ferie og fritid 80 mill. kr. I tillegg arbeider vi med tilrettelegging av kurs og konferanser som er et voksende marked, sier Merete Imbsen som har opplevd en rivende utvikling siden hun startet hos Tvete Reisebyrå i 2004. Det har vært en periode preget av ei sterk norsk krone til glede for de reisende.

- Da jeg startet hos Tvete i 2004, fikk jeg kyndig veiledning av reiseglade Joar Christensen. Jo, det ble mange lange togturer med den transsibirske jernbanen til Beijing i starten. For meg var det en veldig god opplæring, sier Merete som i vinter har jeg fått anledning til å arbeide en del i Stjørdal:

- Det er et veldig spennende marked. Jeg følger også opp våre andre byrå. Det er spennende å sammenligne utgangspunktet for våre kunder i Stjørdal med for eksempel Orkanger og Verdal. Trondheim har naturligvis stor variasjon. Kontakt med leverandørene og kjeden i Oslo tilhører også mitt ansvarsområde.

Lokalt eierskap

VIA Egencia Trøndelag eies 20% av Tore Tvete og 80% av Studentsamskibnaden og har totalt 70 ansatte. Derfor er selskapet lokalt drevet og lokal eid. Vi er markedsleder i Trøndelag; støtter trøndersk studentvelferd, idrett og kultur her for øvrig.

Vi er franchisetaker i VIA Egencia som er amerikansk børsnotert og 5. verdens største reisebyråkjede. I 2012 har vi et overskudd på ca 6 mill. kr. som er en resultatgrad på ca. 13%. Det er bra i denne bransjen, sier Merete Imbsen klar for nye reisemål.