Både pappa Ludvig og de to sønnene Lars Emil og Ola Edvart Haugen fra Stordalen Skytterlag har kvalifisert seg for feltfinalen på Landsskytterstevnets siste dag.

- I finalen skal jeg ta dem, sier pappa Ludvig og flirer godt. Sønnene Lars Emil (26) og Ola Edvart (22) flirer tilbake. Akkurat det har de liten tro på.

Alle tre skjøt 29 treff av 30 mulige da de kvalifiserte seg til dagens finale. Den mest meritterte Lars Emil var best med 22 innertreff, mens den som trener minst, Ola Edvart traff 19 ganger i sentrum. Pappa Ludvig skjøt 17 innertreff. Den fjerde og yngste Haugen, lillesøster Ragnhild (18) må finne seg i å være tilskuer sammen med mamma Irene da feltfinalene avgjøres i ettermiddag. Hun skjøt 27 treff på sin feltrunde.

- Ingen av oss vinner, men det er viktig å vinne den interne kampen, sier Lars Emil Haugen, som de siste årene har vært familiens skytteroverhode. Han kan imidlertid få tøff kamp av lillebror når han nå har skutt seg inn.

- Før årets LS hadde jeg ikke skutt siden feltfinalen under LS i fjor, så nå kommer nok formen, sier Ola Edvart Haugen og flirer.

Den av de lokale skytterne som har best utgangspunkt før feltfinalene er tredjeklassingen Øystein Bremset fra Tydal. Han skjøt 30 treff med 22 innertreff og skyter på skive 22 i siste lag. Hele 124 skyttere har 30 treff som utgangspunkt før finalene.