Det var til sammen 12 elever og 4 lærere med på turen. De bodde i Puerto Rico og hadde forkjellige arbeidssteder.

Reiseliv

De tre fra reiseliv jobbet hos selskapet Thomas Cook og deres arbeid besto i å ta imot gjester på flyplassen, følge de til hotellet og drive med aktiviteter på hotellets barneklubb. Det kunne bli lange dager, men slik er det i dette faget. Ikke lett å planlegge en arbeidsdag når plutselig et fly er forsinket og timeplanen må forandres.

De øvrige guidene var yngre folk fra Norden og det gikk mye på norsk. De opplevde spanjolene som veldig åpne. Høy stemme, armbruk og mye klemming.

På Sunwing Resort i Arguineguin var to elever utplassert i resepsjonen. De arbeidet på lik linje med de andre i resepsjonen, og hadde et utfordrende arbeid. Det å kunne beherske spansk var også en fordel. I resepsjonen fikk de god kontakt med de faste ansatte. Alle var blide og hyggelige og de fikk god respons på det de gjorde.

Kokk og servitør

Fra kokk og servitørfag var det 7 stk. Kun 1 servitør og siden hun er spansktalende jobbet gjorde hun en flott jobb på sitt arbeidssted. Her gikk det på servering og flambering som hun fikk skryt for.

På Alta Mar hvor kokkene arbeidet er det tre kjøkken. Ett for varmmat og 2 for kaldmat. Det var også temaaften, med mat fra forskjellige steder. Her fikk kokkene en utfordring som de måtte ta på sparket. En temaaften skulle det være norsk mat og de skulle stå for den. Den tok de på strak arm og serverte laks med Sandefjordsmør og grønnsaker.

Det Canariske kjøkken er ikke vant til damer som kokker og det bli litt spesielt når det kom en kvinnelig student fra Norge som skulle jobbe der. Men det gikk fort over. Kokkene jobbet på lik linje med de fast ansatte. Siden det kun var to som snakket engelsk fikk elevene bruk for spanskkurset de hadde fått før de dro.

Siden det var mange fra Skandinavia på hotellet ble det laget mat som disse likte og var vant til. Nå ble eleven viste hvordan de skulle gjøre en ting så var det en gang og da måtte de kunne det selv til neste gang. Elevene lærte fort at en arbeidsdag der ikke er det samme som i Norge. Lange arbeidsdager og en lønn som ikke er så god fikk de til å tenke på hvor godt vi har det her i Norge.

Kultur

Elevene hadde flere utflukter som Øytur, botanisk hage og besøk på mindre steder og byer. De fikk oppleve vingårder, vin museum, bananplantasjer og smake på lokal mat.

Den kulturelle delen er også en del av avtalen for å motta midler fra Leonardo da Vinci prosjektet. Et slikt prosjekt gjør det mulig å få elever til å reise til andre steder å oppleve kultur, språk og arbeid. Ole Vig videregående har gjennom sitt internasjonale mål i lærerplanen slike tilbud til elevene.

Årets elever har vært gode ambassadører og lærerne som var med fikk mye skryt fra de forkjellige arbeidsstedene. Elevene måte å være på. De tok vare på hverandre og ikke minst at de ble en gruppe, selv om de var fra forskjellige fag.

Det er allerede gjort avtaler for neste års elever i reise, kokk og servitørfaget, derved er det bare å lære seg spansk og begynn å glede seg.