Marte (19)valgte dette fordi hun alltid har likt trening og nå vil ta det ett sted lengre.

-Her lærer vi hvordan kroppen fungerer og hvordan den responderer på ulik trening. Vi lærer om anatomi og fysiologi, treningslære, ernæring, lærer om mental trening, med mer, og hvordan vil skal kunne overføre denne kunnskapen til andre.  Jeg sitter med ett positivt intrykk av kustet. Kurset går gjennom AFTP (Akademiet For Personlig Trening), som er drevet privat, altså ikke en høyskole. Det betyr at man ikke får studiepoeng. Til gjengjeld kan de oppgradere pensumet sitt når som helst når ny forskning har vunnet fram, så lærer det aller nyeste innenfor trening. Alle foreleserne som foreleser her, er utdannet en eller annen from for terapeuter, dette gjør at de er utrolig dyktige. Det er utrolig mye stoff vi skal igjennom disse 4 ukene. Vi har 8 – 9 timer med skole hver dag, utenom 5 dager med fri.

Tidligere har Marte gått på Halsen barneskole og Stokkan, før jeg begynte på studiespesialiserende og realfag på Ole Vig.

-Andreåret på Ole Vig dro jeg på utveksling. Jeg bodde ett år i Los Angeles hvor jeg gikk skole. Der gikk jeg blant annet ett fag som heter sports medisin, og det ga blant annet mersmak til å lære mer om hvordan kroppen fungerer.  PT- jobbing er en del av det jeg ser for meg framover. Jeg liker og hjelpe andre mennesker, og å kunne kombinere dette med trening er supert. Det er utorlig viktig at mennesker trener riktig, for ingen trening er farlig om utførelsen er riktig. Det er nettopp når utførelsen er feil at det kan oppstå skader.

Odd Fossland er fascinert over Dubai.

-Her er det 40 grader hver dag. Jeg er glad for at vi har skole fra kl. 1200-2000. Rekker da og sole seg ,trene litt før en går til skole. Grunnen for meg er oppdatering av kunnskap, lære det seneste nytt, slik at det kan overføres til andre. Alt til nå her i Dubai er jo overdådig. Rent, pent, stort, varmt og gjestfritt, sier Fossland.

Tove Fjellanger og Per Grønnås er de to øvrige studentene fra Stjørdal. Til sammen 29 nordmenn og svensker tar dette kurset i sommer i Dubai.