Det var årets LS-arrangør i Stjørdal med de fire skytterlagene som sammen med Stjørdal kommune og DFS (Det Frivillige Skyttervesen) hadde gått sammen om denne markeringen.

Forestillingen fikk en særegen åpning laget nettopp for denne anledningen. Det var en fanfare i regi av Helge Førde i selskap med messingblåsere fra Stjørdal. Det spesielle var at fanfaren ble fremført fra hustakene omkring Kimenparken og var skrevet spesielt for denne anledningen.

Så fulgte en «historisk» salutt ved Nordenfieldske Grenader Compagnie som stilte opp i sine historiske uniformer med historiske våpen.

Tor Idar og Ivar: Konferansier Tor Idar Aune kan presentere en stolt ordfører som foruten innsats i Forsvaret stort sett kan vise til jakt når det gjelder kontakt med skytevåpen, men han er mektig imponert og DFS og Landsskytterstevnet.

Erfaren konferansier og velklingende musikk

Kveldens selvfølgelige konferansier var Stjørdals egen Tor Idar Aune som har levd tett innpå skyttersporten i mange år. For anledningen hadde han flyttet storskjermen fra Frigården og ned til Kimenparken. Tor Idar Aune kunne glede seg over å lede en forestilling fylt av velklingende musikk.

Ragnar Halle (f.v.) vant Normapokalen som beste skytter over 55 år da han var 59 år gammel. Her har han selskap av Magne Landrø, Oslo Østre som er skytterkonge tre ganger og han trives i Nord-Norge, for han vant i Øverbygd i 1961, i Alta i 1976 og vant på nytt i Bodø i 1981. De har selskap av generalløytnant Dagfinn Danielsen.

Et annet høydepunkt var Luftforsvarets Musikkorps under ledelse av sjefsdirigent Lars Erik Gudim. Han kunne glede seg over å ha med solisten Julie Dahle Aagård kjent fra åpningen av ski-VM i 1997.

Forestillingen var krydret av historiske innslag med intervjuer og filmsnutter for å rette oppmerksomheten mot den innholdsrike historien til DFS. Samtidig var stor oppmerksomhet rettet mot selve arrangementet av LS 2018 der skytende ordførere allerede hadde gjennomført sin ordførerduell på skytebanen med NN som vinner som ble premiert før en enestående avslutning.

Konferansier Tor Idar Aune ledet arrangementet utenfor Kimen med stø hånd og var spesielt glad for å presentere Kåre Sylte (94) som er med på sitt 60. LS.

- Hold for ørene!

Plutselig ble luftrommet over Stjørdal fylt av et mektig lydvolum med overflyging av kampflyet F-16 direkte fra basen på Ørlandet. Det krever forberedelser for å møte så sterk lyd. Etter å ha vurdert flere alternativ landet arrangørene på et billig og grønt alternativ: Hold for ørene!

Presis kl. 20.08 kom to fly fra F-16-skvadronen på Ørlandet flyvende lavt over Stjørdal sentrum og Kimen som en hyllest til LS og DFS 125 år.

På forhånd hadde arrangørene oppfordret foreldre til små barn om å ta spesielle forbehold. Alle de tilstedeværende foran Kimenparken fikk oppleve en enestående markering med en solid avslutning!

Det var en stor glede å overvære Tor Idar Aune sin presentasjon av historien til DFS kombinert med markeringen av LS 2018 i Stjørdal!