Energidagen er ment å være en dag der energibedrifter i regionen får presentere seg for publikum. Bransjen er svært opptatt av rekruttering – ikke minst fra Værnesregionen.

Energidagen ble avviklet for første gang i fjor bl. a. med deltakelse av olje- og energiminister Ola Borten Moe. Og allerede den gang ble det knyttet kontakter.

Også i år stiller Statoil sterkt og deltar med bl. a. showet «Inspira». Det er et spektakulært kjemishow som er en stor opplevelse – ikke minst for den oppvoksende slekt. Det er et meget finurlig opplegg basert på høy kompetanse som gir et underholdende innblikk inn i bransjen. Statoil ønsker å presentere sin aktivitet over et bredt spekter for å fortelle at oljebransjen er spennende.

Ved siden av Statoil deltar blant annet Stena Drilling som liker dette arrangementet og er ivrige på å fortelle om hva de holder på med. Her kommer gode innslag på storskjerm.

Oddfjell stiller opp. Det sammen gjør raskt vokstende Aibel og Statkraft.

Stjørdal kommune har denne gang engasjert seg enda sterkere i forberedelsene til arrangementet og deltar med egen stand.

På underholdningssiden kommer blant annet «Rasmus og Verdens beste band» som er veldig populære og har vunnet flere spelemannspriser.

Når Dan Børge Akerø stiller opp som dagens konferansier, da blir det også «quiz» med lokale deltakere og et passende innhold. Dan Børge Akerø kan se tilbake på mange opplevelser i korpsmiljø og stiller kanskje som gjestedirigent for Halsen skoles musikkorps.

Sett av 18. august til en spennende, innholdsrik og underholdende dag på Stjørdal torg.