I følge Michelinguiden betyr tresjerner at kvaliteten er såpass god at den er verdt en reise i seg selv. Hotels.com har i årets Hotel Price Index laget en oversikt over byene med flest trestjerners restauranter, inkludert gjennomsnittsprisen for overnatting som ble betalt i 2012. – Matglade nordmenn jakt etter kulinariske opplevelser bør reise og oppleve tradisjonell mat i de respektive landene. Det finnes for eksempel god sushi i Norge, med den perfekte smaken kombinert med den lokale japanske atmosfæren er enda bedre, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com .

På topp 10 listen over byer med flest trestjerners restauranter er Tokyo, Paris, New York, Kyoto, Hong Kong, Osaka, London, Rome, Brugge og Chicago.

I Hong Kong finnes det også flere trestjerners restauranter. Gjennomsnittsprisen for overnatting på 1248 koner gjør byen til den nest dyreste destinasjonen på listen. Kinesiske kokekunst er langt fra norsk husmannskost, så hvis man først skal svi av litt penger på en Michelin-restaurant bør lokal mat prøves. For en kulinarisk opplevelse med havutsikt bør man spise på Lung King Heen.

Fra London går turen til den belgiske byen Brugge som hadde en gjennomsnittspris for overnatting på 917 kroner. Trestjerners restaurantene her tilbyr også fransk mat som suffleer og amuse-bouche. Den siste europeiske byen på listen er Roma hvor nordmenn betalte gjennomsnittlig 1095 kroner per natt. For storslagen utsikt og mat som kombinerer det tradisjonelle med det moderne bør turen gå til La Pergola som er tilknyttet hotellet Hilton Cavalieri.

Chicago er byen hvor president Barack Obama startet sin politiske karriere og én av de ti byene med flest trestjerners Michelin-restauranter. Gjennomsnittsprisen betalt for overnatting i 2012 var 1130 kroner. Nord i byen ligger restauranten Alinea. Alinea fikk prisen Travellers Choice 2012 og serverer futuristisk amerikansk mat med klassiske smaker. Ikke bare er standarden høy, men maten er også annerledes fra det meste man har smakt tidligere.