15-åringen fra Dullum i Stjørdal trener skøyter tre til fire dager i uken sammen med storebror Anders i Trondheim. I tillegg ønsket han å bedrive en aktivitet lokalt, og meldte seg inn i Stjørdal Bordtennisklubb.

- Jeg synes det er morsomt med bordtennis, og det er et fint supplement til skøytesatsingen selv om det er to helt forskjellige idretter, sier Geving Langli.

- Blir ikke proff

Både bordtennis og skøyter er tekniske idretter, men på skøyter kreves det i tillegg mye styrke. Derfor mener unggutten at miksen med bordtennis er utmerket.

- Jeg blir ikke proff verken på skøyter eller som bordtennisspiller, men ønsker å holde på så lenge jeg synes det er morsomt, forteller han.

Geving Langli er sprinter og har en personlig rekord på 500 meter rett i overkant av 43 sekunder satt innendørs i Vikingskipet på Hamar.

- Årets mål er å komme ned på 42-tallet, sier idrettstalentet, som representerer Falken på skøytebanen.

- Stor fremgang

Som nybegynner i bordtennis får mange bakoversveis. Kombinasjonen høyt tempo og mye trening på tekniske detaljer kan være vanskelig å få tak på, men med litt trening blir progresjonen stor.

- Jeg deltok nylig i Trondheim Open, og det gikk egentlig som forventet. Som nybegynner kan man ikke regne med å hevde seg. Samtidig fikk jeg lyst til å delta på flere turneringer. Siden jeg startet med bordtennis før sommeren har jeg opplevd stor fremgang, sier Geving Langli. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

BRA OPPMØTE: Leder i Stjørdal Bordtennisklubb, Trond-Ivar Andreassen (fremst) er fornøyd med oppmøtet på treningene. Foran fra venstre: Mads K. Kveen Folvik, Albert Årnes Nesheim, Mikael Hoff Johansen og Simen Andreas Olsen Vold. Bak fra v. Helge Svingen, Bjørn Ivar Svingen, Ine Andrea Monsø, Martin Geving Langli og Øystein Aleksander Sundt Hennissen.

Rundt 15 på trening

Stjørdal Bordtennisklubb flyttet base i sommer fra Fosslia Fjellhall til Samfunnshuset i Stjørdal sentrum. Klubben råder over hele underetasjen, og til enhver tid står syv bord oppstilt fordelt på to rom.

- Vi skal nok greie å presse inn ett bord eller to til, hvis vi trenger det. I det siste har vi ligget på rundt 15 deltagere på treningene, og det er vi fornøyde med. Samtidig er det plass til flere, sier Trond-Ivar Andreassen, som er leder i klubben.

De nye lokalene passer klubben perfekt.

- I Fosslia Fjellhall måtte vi sette opp og ta ned bordene i forbindelse med treningene. Å være her er mye enklere for oss, sier han.

Ønsker flere jenter

Klubben satser mye på rekruttering, og håper spesielt at flere jenter får lyst til å begynne med ping pong.

- I dag har vi kun en jente, og hun er én av to trenere som vi har fått utdannet. Det hadde vært gøy med flere jenter i klubben, sier Andreassen.