De to med svensk-finske røtter er nye på Stjørdal innen restaurant-bransjen, men kan vise til årelang erfaring innen restaurant- og mat fra tidligere. Mikael Baudin er opprinnelig fra Østersund og har bodd og arbeidet i Trøndelag og Trondheim siden 1980-tallet. Han har 30 års erfaring som kokk og har vært utaskjærs i perioder også der mat naturligvis har stått i sentrum. Nå driver Mikael og Markho Yllitervo Dali vis a vis Rema 1000 i gata, og de to har satt opp et fristende menykart som stadig forbedres med spennende retter.

- Vi skal prøve å tilby retter til rett tid på døgnet for å si det slik, forteller Mikael som er veldig opptatt av å sikre seg gode råstoffer som serveres på Dali. Tidligere var dette en ren tapas-restaurant også da med utvidet meny. Nå vil de to svensk-finske innehaverne gjerne gi gjestene spennende smaksopplevelser som kanskje tidligere ikke har vært tilgjengelige. De skal også gi Stjørdal og Værnesregionen kjente retter som de vet er populære.

Allerede kjent for sin store burger

«Nye Dali» er allerede kjent for sin smakfulle store hamburger på 225 gram med bacon, ost og coleslaw med mere. Alt på menyen ramser ikke vi opp her, heller ikke drikke, men at Dali er stedet for en romantisk start på kvelden eller rett og slett et trivelig lunsj- og middagsted hersker det liten tvil om.

- Vi får mye skryt av lokalene her, men det er jo matopplevelsen som står i sentrum da. Mat er så mye mere en det å bli mett etter et måltid. Her snakker vi om vitenskap, kjemi og opplevelse, sier Mikael og Markho. De to har sin etter-jobb meny mellom 15.00 og 18.00 med overraskelser. Denne uka serverte de elggryte med mandelpoteter. Neste uke blir det noe annet godt. Karbonader er et sikkerstikk, og de to er opptatt av kvalitet på råstoffene.

- Nå inngår vi et samarbeid med Meråker Kjøtt for leveranser. Vi vet dette er en bedrift med god ettermæle, sier Mikael og snakker om erfaringer med restaurantdrift med flere ulikheter mellom Norge og Sverige. Ukens rett skal etter hvert serveres på buffet, og snart starter julebord-sesongen hos Dali. De to blide kokkene har allerede noen bestillinger klar og venter flere på blokka. Markho og Mikael tar gjerne imot flere julebord-bestillinger, og her kan kundene velge hva de selv ønsker i stor grad.

- Vi lover at tradisjonell julebords mat skal tilbys, men også svensk julskinka! og silderetter samt lutefisk er aktuelt, sier de to spente på responsen fra midtnorske gjester.