Skrevet av J.M. Mølnås

Folk som har levd sitt liv nede ved fjorden, sier at det er bare to ganger før de kan huske at isen har lagt seg hel mellom Steinvikholmen og Frosta.

Dette vil da igjen si at det er tredje gangen i manns minne at dette nå skjer. Hele «havflata» er hvit av nysnø, og under denne ligger det naturligvis is.

Hvor tykk isen er ute på fjorden skal være usagt, men flak som ligger i fjæra er mange centimeter tykk. De som har litt erfaring, sier at denne isleggeningen beror på to ting. Det ene er at det har kommet masse regn, slik at det er mye ferskvann i fjorden, og det andre er at det er vindstille.

Det meldes fortsatt kuldegrader, så kanskje vi enda en gang kan ta sparken og fiskesnøret og legge turen ut på Litjgrunnen for å pilke torsk. Foreløpig er det nok tryggest å bivåne fjordisen fra land. For spesielt er det.

Hvis noen lurer på hvor lenge manns minne er, så sier et nettsted at det er 10 minutter, mens et annet 30 år. I denne saken må vi vel regne med en god del lengre enn 30 år, slik vi forsto kjentfolk.

Her kan du se video av hvordan isen så ut tirsdag ettermiddag:

Video tatt av Rune Sagen.

[embed]https://vimeo.com/652487017[/embed]