– De brøyter her flere ganger etter veien, men fortauet uteblir og det er et problem, sier hun.

Får ikke bruke fortauet 

Problematikken Furunes opplever er at vei og gangfelt på motsatt side blir brøytet, men ikke gangfelt på siden hvor hennes bopel befinner seg. Dette medfører at hun må krysse den vel så trafikkerte sentrums veien.

– Veien er fint brøytet, men det er fortauet som er det store problemet. Vi får ikke brukt gangfeltet, og må i tillegg utsettes for farlige situasjoner ved å krysse veien, forklarer hun.

Ifølge Furunes er det mange som benytter seg av dette gangfeltet hele året. Derfor reagerer hun svært på at akkurat den siden av veien ikke blir brøytet.

– Selv går jeg her flere ganger per dag. Det er også ungdommer og eldre med rullator som må krysse veien for å bruke gangfeltet som er brøytet på andre siden, sier hun videre.

– Sett oss lei 

Stjørdalingen forklarer at hun og flere andre nå har sett seg lei av problematikken med brøytingen og ber om at noe blir gjort her. Til spørsmål om kommunen har vært kontaktet, er svaret nei.

– Jeg har ikke tatt kontakt med kommunen angående dette, men regner med de må forstå at det bør brøytes på begge sider av veien. Som sagt, det er fint brøytet på den ene siden, men hva hjelper det om ikke begge gangfelt kan brukes? forklarer hun spørrende.

– Er det noe mulighet for at dere som beboere kan ut å brøyte deler av gangfeltet selv?

– Nei, for det første er det en altfor lang strekning. For det andre er det for mye snø. Det er helt håpløst, sier hun videre.

– Må gjøre det slik 

Stjørdals-Nytt tok kontakt med Jørgen Tellefsen, veisjef i Stjørdal kommune, for å forhøre oss om situasjonen med brøyting i sentrumsområdet.

– Årsaken til brøyting av kun et gangfelt i Ole Vigs gate skyldes at vi er avhengig av å ha et sted å legge igjen den brøytede snøen. Dette gjøres også i Skolegata, forklarer han.

Når kommunen brøyter veiene, er de avhengig av å ha et sted hvor den brøytede snøen kan legges igjen. I Skolegata klarer de, på lik linje som i Ole Vigs gate, å holde en gang- og sykkelsti åpen.

– Vi sliter rett og slett med hvor vi skal gjøre av snøen. Vi ønsker ikke å gjøre det slik, men i de store sentrumsgatene er vi nødt for å skape fremkommelighet på veiene, sier Tellefsen og legger til:

– Jeg forstår problematikken, og hadde vi kunne brøytet begge ville vi selvsagt gjort det.