- Det har vært i hvert fall en fem-seks vepsestikk, sier stjørdalingen Markus Hognes (19) fra Røde Kors. - Veldig mange har kommet hit til oss.

I Røde Kors sitt beredskapstelt på Frigården sitter fire frivillige i god sommertemperatur, forberedt på å hjelpe enhver gjest som skader seg: Markus Hognes, Torstein Johan Forås og Marianne Skjelvan-Skjeflo i Hjelpekorpset, og Øyvind Mæresmo i Omsorg. Teltet har vært enkelt å finne, helt inntil 100-metersbanen.

I tilfelle allergi

Blir man stukket av veps, er det ifølge Hognes gjerne bare litt nedkjøling som skal til, men Røde Kors sjekker også for eventuell allergi.

- I tilfelle allergi sliter man ofte med å puste, får høy puls og blir svimmel, legger Hognes til. - Pass på å ikke bli stukket rundt halsen!

Men bortsett fra litt stikk og en forstuet ankel, har det gått veldig pent for seg under Landsskytterstevnet i Stjørdal.

- Unngå heteslag!

- Det var en skytter som trampet over ned en skråning, sier Hognes. - De går jo med ganske harde skyttersko. Skulle tro de ville gi god støtte, men de gjør det heller verre. Vi ga henne støttebandasje.

Markus Hognes minner om at det er viktig å drikke nok vann når det er varmt.

- Vi skulle ropt at folk må drikke vann over høyttaleren, avslutter Torstein Johan Forås.