Alle danseinteresserte kan sette av datoen 26. oktober. Da arrangeres verdenscupkonkurransen i boogie woogie og NM i swinggrener på Scandic Hell Hotel. Arrangørene, Stjørdal Swingklubb og Norges Danseforbund, regner med at deltagere fra rundt elleve nasjoner kommer til Stjørdal for å konkurrere.

- Vi forventer et sted mellom 150 og 200 deltagere til konkurransen som skal avvikles i løpet av én dag, sier Ove Brønlund, leder i Stjørdal Swingklubb.

Fikk støtte

Trøndelag fylkeskommune behandlet nylig en søknad fra arrangørene om støtte til konkurransen. 26. juni vedtok fylkeskommunen et tilskudd på 40.000 kroner.

Stjørdal Swingklubb samarbeider med danseforbundet om arrangementet, og klubben har allerede vært i kontakt med sponsorer for å skaffe mer finansiering til arrangementet.

- Vi har sendt ut sponsorbrev til diverse lokale firma, og vi har allerede fått avtale med en bedrift. Vi håper flere lokale bedrifter vil støtte opp under arrangementet, sier Brønlund.

30 medlemmer

Stjørdal Swingklubb er en relativt liten klubb, men har rundt 30 dansere fordelt på tre aldersklasser som jevnlig møtes på treninger i Kimen kulturhus.

Klubben ble forespurt om de ønsket å arrangere verdenscupkonkurransen og NM i swing for en stund tilbake, og brukte tid før de bestemte seg for å påta seg det store ansvaret.

Klubben er allerede i gang med å organisere dansekonkurransene i oktober, hvor mange frivillige fra klubben må stille opp for å få gjennomført arrangementet.

Håper på fullt hus

Selve konkurranseavviklingen er det Norges Danseforbund som tar ansvaret for. Nå håper de stjørdalingene stiller opp som publikum.

- Det vil bli et spektakulært show, og det er god plass til alle som vil komme for å se noen av verdens beste dansere konkurrere, sier Brønlund.