Tidligere har de vært spredt på ulike adresser men når Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF) inviterte alle under samme tak, ble mange i fagbevegelsen samlet. Stor stas var det derfor når alle disse inviterte til Åpen dag i Kjøpmannsgata 21. Bygget huset tidligere Fokus Bank som AØF nå videreleier fra Prima hus også til flere andre i fagbevegelse, kommunen og røde partier.

- Det er en gledens dag å se at alle har kommet på plass på sine respektive kontorer i huset. Vi synes vi har lykkes godt med tanken om å samle flere under samme tak, sier en av initiativtakerne Jorun Tyholt fra Arbeiderkvinnelaget og AØF under Åpen dag. Hun kunne stolt vise rundt i lokalene og servere kake og kaffe etter en lengre planlagt åpning av huset.

12 under samme tak

En stor spennvidde og svært mange organiserte medlemmer i Stjørdal og omegn finner nå sine respektive forbund og fagbevegelse i Kjøpmannsgata 21. Så langt har de 12 med kontoradresse i huset ikke funnet noen fellesbetegnelse på huset i den daglige omtale, men det kommer lover Bjørn Gylland og Jorun Tyholt. Her finner du Fellesforbundet avd. 028 med sine rundt 60 bedriftsklubber 1050 yrkesaktive og totalt nær 1390 medlemmer. Anita H. Mæhre er forretningsfører og har med seg Mikael Gjetåsaune, Øystein Pettersen og Hallgeir Mogård i Fellesforbundets styre. Vi finner på plass i nye kontorer i tillegg LO i Stjørdal og Meråker, Fellesorganisasjonen (FO), Sykepleierforbundet, Utdanningsforbundet, Delta, Hovedverneombudet, Fagforbundet avd. 216, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti sine gruppeledere, AØF og AUF.

- I det daglige går tiden mye ut på å sikre gode vilkår for våre medlemmer med lønns- og arbeidsforhold i tillegg til tariffavtaler, tariffoppgjør og hovedoppgjør, sier Anita Hernes Mæhre i Fellesforbundet. Permitteringer, oppsigelser og yrkesskader er også blant oppgavene. Ikke ulik er nok oppgavene for flere av de andre med kontor i huset også. Nå kan Fellesforbundet skilte med en nystartet pensjonistforening. Værnesregionen sitt sekretariat har kontorfellesskap i huset, og i kjelleren disponerer lag og foreningene store møtelokaler.

- Medlemmene i de respektive fagbevegelser finner sine egne forbund på gateplan i huset. Ap og Sv har sine kontorer oppe i 2.etasje, sier Jorun Tyholt. Leder i Stjørdal AUF, Jan Berge, sier han kan disponere møtelokaler i huset for sine unge medlemmer, og AUF er blant de største ungdomspolitiske medlemsorganisasjoner med 106 medlemmer. 7 av disse sitter i representantskapet i Arbeiderpartiet blant 41.