-Hvem har sagt at en hage skal være striglet og bestå av blomster du har kjøp for en dyr penge?

Gunda Marie Næss fra Stjørdal er nok for de fleste kjent som dama på Bruktbo ytterst på Sutterøy sitt industriområde. Hun etablerte tidlig bloggen container girl, som har blitt veldig populær langt utenom Stjørdal. På hjemmebane har hun bloggen playing around. Der får den som ønsker ta del i hage, hus og heim hos henne og familien i Hegra. Gunda er en kreativ sjel, lager visper og kurver av ståltråd slik de reisende en gang gjorde. Få kjæledyr er nok avbildet like mye som hennes katt og hund gjennom hennes egne fotolinser.

- Vi er veldig glade for at Gunda er med oss med hagetipsene sine. Hun er forfatter og har tatt bildene i boka Safting og sylting som ble utgitt i fjor. Her fins nydelige bilder av bær til sylting. Hun vil denne kvelden selge og signere boka si også. Gunda har også med seg selvlaget rabarbrasaft, sier Elin Tetli, leder Stjørdal hageselskap til Stjørdals-Nytt. Torsdag 19.september kommer hun for å åpne hage-foredraget klokka 19.00 på Prestegårdskafeen ved Stjørdal museum Værnes.

Gjenbruk og miljøtanker i skuddet

Gunda Marie kan egentlig sies å være blant de første som satte gjenbruk i system gjennom salg over disk i Stjørdal. Det var henne, og er fortsatt Gunda som redder gamle brukte «skatter» fra gjenbrukstorget. Mye av dette kan benyttes også i en hage som dekorasjoner. Eksempelvis kan en gammel rusten trillebår bli til et sjeldent og spesielt blomsterbed på plena. Beholdere i alle varianter kan huse en eller flere planter slik at krukker blir overflødige.  Det er laget flere reportasjer om Gunda Marie Næss i ulike tidsskrifter, bla. i bladet Lev Landlig. Gjennom bloggene hennes, og i møte med henne er det lett å bli inspirert.

- Det er med stor glede vi har med en av våre egne fra Stjørdal hageselskap i programmet over aktiviteter i Hageselskapet. Vi gleder oss til foredraget og håper på fullt hus i Prestegårdshagen også denne kvelden, avslutter leder Elin Tetli. Inngang kr 100. Nye medlemmer gratis inngang.