Lufthansa ser med interesse på markedet for persontransport til og fra Midt-Norge. Destinasjon Trondheim Lufthavn Værnes er i følge direktør og norgessjef Terje Grue interessant på flere måter. Han fremhever spesielt turistmarkedet, men undersøkelser foretatt av Avinor viser også at Midt-Norske bedrifter ønsker ruter til Tyskland, og spesielt Frankfurt. Nina Jensen fra avdeling trafikkutvikling hos Avinor på Værnes sier en undersøkelse blant 1 100 bedrifter og regionalt næringsliv har gitt Frankfurt og Berlin høye score. Hun er på vegne av lufthavna stolt over å kunne tilby destinasjonen Frankfurt med foreløpig en avgang i uken.

Vil se an utviklingen

Fra Frankfurt med avgang 09.35 søndag ankom Aage Dünhaupt, kommunikasjonsdirektør i Lufthansa.  Dünhaupt vil nå sammen med norgessjef Terje Grue, se an utviklingen på ruten i ukene og månedene fremover.

Vi starter nå opp med denne sommerruten på søndager. Vi er spente på utviklingen spesielt i sommermånedene og vil evalueretilbudet i juni-juli. Får ruten en god trafikkutvikling, ser vi ikke bort fra at tilbudet utvides, sier Dünhaupt, som setter en Boeing 737-500 maskin med kapasitet på 110 passasjerer inn i trafikk mellom trønderhovedstaden og den store tyske byen Frankfurt. 2 timer og 20 minutter flytid venter passasjerene som nå benytter seg av tilbudet mellom Trøndelag og Tyskland. Terje Grue sier at amerikanske turoperatører også har etterlyst en rute fra Tyskland til Midt-Norge. I denne sammenheng er det gjerne gruppereiser det er snakk om, enten i sammenheng med næringslivsreiser eller turisme- opplevelsesbaserte reiser.

På ruten mellom Værnes og Frankfurt kan passasjerene velge billett etter eget behov. Businessklassen gir deg som passasjer det lille ekstra, noe enkelte reisende vet å sette pris på spesielt når reisetid nærmer seg to og en halv time.

Vi er klar over at passasjerer er kvalitetsbevisste og tilbyr derfor også forretningsklasse. Samtidig er det verd å merke seg at vi ikke tar booking-gebyrer eller ekstra betalt for bagasje. Hos oss i Lufthansa finner nok de midtnorske passasjerene seg godt til rette med vårt rutetilbud og service. Velkommen om bord, sier Aage Dünhaupt og Terje Grue, som begge har god tro på det nye rutetilbudet mellom Trøndelag og Tyskland. Lufthansa har sin hovedbase i Frankfurt, og er i passasjertall det største flyselskap i Europa. Ca 200 destinasjoner har Lufthansa ut fra Frankfurt. Nå også med Trondheim Lufthavn Værnes hver søndag. Det er SAS bakketjenester SGS som betjener Lufthansa på Trondheim Lufthavn Værnes.