Og sist helg var et trettitall ivrige stangfiskere i aksjon for å sikre seg en sildemiddag eller to, -eller flere, langt flere for de som fisket best.

Med fangster på flere titalls blanke sild måtte nok saltkaret til for å ta vare på fangsten for noen av de ivrige stangfiskerne.

På flo sjø frem mot mørkets frembrudd var det meget godt bett, og en kunne se fiskere som på et kast håvet inn et drøyt titalls sild på sine selvbundne sildehekler. Og selvbundne måtte de nok helst være, med tett mellom anglene, for å få maks utbytte av et kast inn i sildestimene som tidvis gikk nært land fra moloens ytre deler. Og ikke bare silda, men også fiskerne sto tett ytterst på moloen.

15-20 ivrige sildefiskere samlet seg for å få sin andel av havets sølv, og de aller fleste, med en og annen stjørdaling innimellom, hadde sin opprinnelse fra langt sørligere farvann -Vietnam. Noen få bosatt i Stjørdal, men brorparten hadde nok tatt fisketuren fra Trondheim. -utrolig hvor godt orientert disse er om godt sildefiske fra havna i Stjørdal!

Og, i dagene fremover vil nok også havna i Stjørdal være befolket med ivrige sildefiskere. Med roligere vær enn sist helg vil nok også mange av båtfolket sette kursen mot kjente sildeplasser for å slippe sildehekla ned i saltvann -i berettiget håp om fangster av den sølvblanka stimfisken.