Mål for bedre skole

Venstre understreker at dette er en begynnelse på vegen mot å gjøre skolen i Stjørdal til en av de beste i landet og den beste i Nord-Trøndelag. Det vil skje med en gradvis økning av skolebudsjettene i tida framover.

Partiene ser med bekymring på den negative utviklingen av korttids fravær selv om det jobbes godt i enhetene. – Vi vil stimulere til fortsatt stort engasjement og god motivasjon hos de dyktige lærerne vi har i Stjørdal, sier Leif Eggen som er Venstre representant i Komite Levekår og komiteleder Ola Morten Teigen (Frp).

De to understreker: - For oss har det vært viktig å sikre nettet slik at alle lærere har tid nok i hverdagen til å se barna.

Virkninger

Leif Eggen poengterer: - På sikt må dette ha effekt på behovet for spesialundervisning. Venstre har tidligere fått medhold i kravet om ambulerende team og håper å se de realisert rundt kommende årsskifte. Det tror Venstre vil være en stor støtte til lærere som i større grad må få bruke sin tid på å være lærere.

Skolestruktur

Leif Eggen og Ola Morten Teigen utfordrer allerede nå administrasjonen til å gi politikerne et godt beslutningsgrunnlag for å vurdere framtidig skolestruktur. Teigen har allerede foreslått en ny skole i Hegra der det er mulig å samle flere av dagens skoler.

Leif Eggen: - Frp og Venstre er enige om å se på skolestrukturen. For eksempel kan barneskolen i Skjelstadmark flyttes ned til Knottbakkan for en samlet løsning med Hegra barneskole. Her er også Flora en aktuell deltaker. Med en slik løsning kan vi lage et utmerket barnehagetilbud med stor kapasitet i Skjelstadmark.

Beslutningsgrunnlag

Ola Morten Teigen: - Det er avgjørende for oss at administrasjonen gir oss et godt beslutningsgrunnlag for å treffe framtidige valg til beste for elevene. Her må både pedagogiske og økonomiske momenter belyses grundig.

Komite Levekår tar opp disse spørsmålene i sitt møte som starter i dag kl. 13.00