Bortsett fra landbruk er det i utkantstrøk tradisjonelt mindre innslag av næring. Men mitt poeng er at det må være like viktig å bygge ut bredbånd for de private, sier Rolf Charles Berg og peker på at samfunnet har behov for stor kapasitet og høy hastighet på bredbånd.

Næring med hjem

En moderne løsning for bredbånd er samtidig et sterkt argument for å bosette seg litt utenfor sentrum slik politikerne i Stjørdal har ønsket i mange, mange år. Selv om det ikke er direkte næringsvirksomhet i grendene, kan folk med hjelp av et moderne bredbånd ta med seg sin næring hjem.

Utbygging etter behov

- Deler av Skatval har tilgang til moderne bredbånd. Men Tiller/Forbord, Vassbygda og flere andre grender i Stjørdal trenger en bedre løsning. Stjørdal kommune har bevilget tilskudd til bredbånd i Forradal, Trøite/Kyllobakken, Skjelstadmark og Sortesgrenda. Senterpartiet mener at det bør avsettes midler til utbygging av bredbånd etter behov.

Det er et kostnadsspørsmål å bygge ut et bredbåndsnett som dekker hele Stjørdal kommune. Men Senterpartiet ønsker å prioritere en slik utbygging blant annet for å stimulere til bosetting i grendene, sier Rolf Charles Berg.