Vi har vanligvis langt saktere fart på den nedsenkede mølla. Med 10-12 km/t blir dette en fin og myk start for hestene. De skal bli vant til denne formen for rehabilitering også, sier Marit som opprinnelig kommer fra Grong og nå viser oss hvordan stallen har blitt innredet det siste året. Nylig hadde hun offisiell åpning av sitt firma «Equiterapi Midt-Norge AS» med kiropraktikk, laserterapi, massasje, magnetterapi og akupunktur.

Rehabilitering står som førsteprioritet hos oss, og vi vil at hesten skal ha det bra og være frisk. Vi har solarium for hesten og vaskestall i tillegg til tredemølla også med gradert helling, sier Marit som de siste årene har drevet ambulerende reisevirksomhet og skaffet seg god kompetanse innen rehabilitering av hester. Sårskader, ikke kritiske benbrudd, muskelskader eller andre svekkelser hos hesten mener hun kan trenes opp. I dag er mange engasjert innen ridehester og travsport. Andre har fritidshest for turer i skog og mark.

To år heltidsskole og lang praksis     

Jeg har ansatt Marita Alfsen fra Skogn som har gått videregående naturbruk og hestelinja på Skjetlein. Hun har hatt sin lærlingetid her hos meg og blir med videre som assistent innen equiterapi, forteller Marit som har to egne hester på stallen. Hele Midt-Norges hestemiljø får nå dra nytte av hennes og Marita sin kompetanse.

Hvem kommer med sin hest hit fremover Marit?

Det er de tre brukergruppene hest som tidligere er nevnt, men også turhester som Islandshest, sier Marit som i følge hennes søster som deltok under åpningen skal ha et topp dyretekke og ha stor empati for dyr generelt. Marit Sæther Draveng tar også imot jakt- og trekkhunder som har behov for rehabilitering eller om eier trenger råd og veiledning.