Revyen fortsetter i skjemt før et seriøst innslag «Takk Mor Takk Far». Stemmen blir brukt for alt den er verd før «Akutten» avslører dramatiske forhold. Skatvalsrevyen har også noen budskap til kommunens politiske ledelse og kommentarer til innsparingstiltak. Det er ikke rart at lyset går, men på Skatval finnes egne løsninger.

«Takk for maten» er et eksempel på hvordan et revynummer kan utvikle seg ut fra hvem som sitter i salen. Torsdag var det generalprøve med mange barn i salen. Poengene treffer ikke en så ung forsamling så godt. Under den offisielle premieren fredag med ordføreren i spissen er det en høflig forsamling som applauderer sceneinnsatsen.  Men lørdag tar det virkelig av og framføringen må stanse flere ganger til applausen og latteren har lagt seg. Det kan være både krevende – og kostbart – å takke for maten.

Ferden fortsetter med campingtur og muntre betraktninger om «Nyvein» i møte med en malviking og en Hegrasbygg. Rundkjøringer lever sitt eget liv. Skatvalsrevyen spør: «Ka sei av Erna?» og lanserer sitt eget helsetilbud om «Blås kors». Alle små barn nyter godt av foreldre som til stadighet blåser på dem – med godt resultat. Men så tar blåsingen slutt med de konsekvenser det har. Her kommer «Blås kors» med sitt bidrag.

Det er tid for en fin rolig duett om «Den store stjerna» før en strevsom chartertur med flyskrekk før et mer alvorlig nummer «Tenk dåkk om» som understreker hvor godt vi har det her i landet. Vi er innom Biolas fortreffelighet før Skatvalsrevyen toner ut med en feiende avslutning.

Ordfører har fått mange innspill og tanker før forestillingen og under pausen før han blid spretter opp på scenen etterpå og takker Skatvalsrevyen med blomster: - Vi hadde revy i Færbøgda for første gang i fjor. Vi har mye å lære fra Skatval (høflig omskrivning). Ordføreren trakk spesielt fram den store dugnadsånda og Skatvalsrevyens evne til å ta opp alvorlige tema. Gratulerer!

Leder Marit Alstad i Skatval Samfunnshus. – Jeg til takke alle som har bidratt til Skatvalsrevyen på og utenfor scenen, sier hun og gir hver enkelt en blomst.