Det finner sted på Byscenen i Trondheim 25. september kl. 19.

Konkurransen omtales som «norgesmesterskapet» i forskningsformidling. 10 håndplukkede doktorgradskandidater fra NTNU skal formidle forskningen sin slik at alle forstår.

Suzen skal formidle innholdet i sitt fokusområde ” Trafikklærerens forståelse av læreplanen.”

På NTNUs hjemmeside for konkurransen står det at hun har hittil i sitt yrkesliv jobbet med pedagogikk og læreplanfeltet innen skoleverket, Utdanningsdepartementet, Vegdirektoratet, forskningsarbeid og nå som stipendiat på trafikklærerutdanningen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

I sitt doktorgradsarbeid tar hun for seg et nyere pedagogisk prinsipp om å bruke vurdering for å lære. Det vil si at elevene skal få mulighet til å lære av vurderinger undervegs i opplæringen. Dette prinsippet ligger til grunn for dagens læreplan inne trafikkopplæring.   Planen skal forstås av en gruppe lærere som igjen skal iverksette dette i praksis. Og det er disse lærerne hun forsker på; hvordan har disse trafikklærere forstått og erfart dette prinsippet?

Kunnskap om hvordan lærere tolker og forstår en læreplan er derfor sentralt innen læreplanfeltet, men tradisjonelt har dette blitt forsket svært lite på. Suzen har intervjuet seks lærere om deres forståelse av og erfaringer rundt vurdering for å lære.

Kandidatene lager to presentasjoner om ett selvvalgt tema. På fire minutter skal de overbevise publikum i salen og dommerpanelet hvem som er den beste formidleren. Fire kandidater går til finalerunden hvor de får seks nye minutter til å begeistre og engasjere. Publikum avgir stemmer med mentometerknapper og dommerne deler ut poeng.

Årets vinner skal konkurrere mot vinnerne fra Universitetene i Oslo, Tromsø, Bergen, Agder/Telemark og Stavanger i den nasjonale finalen i Oslo 28. september.