Det ligger an til en behagelig og fin konsert i Hegra kirke når Hegra Hornmusikklag med sin lange erfaring deler musikalske stykker på rekke og rad i kirka. Søndag 8. desember er kirka pyntet til advent og musikerne med solister er klare til å dele denne tiden før jul med sitt publikum. Dirigent Tor Halvard Nilsen har i flere uker samlet sine musikere til øvelser på ungdomsskolen, og nå gleder de seg til eksamen i kirka.

Spiller både nytt og gammelt

- Vi har hentet frem både nye og gamle musikalske stykker som passer til denne tiden; «Highland Cathedral», «All through the night» og «Cavatina» for å nevne noen, sier dirigenten. I likhet med de øvrige 32 musikerne i hornmusikklaget gleder Eli Kristin Gisetstad som spiller baryton og Randi Bjørgen med fløyte seg til julekonserten.

Under julekonserten blir Sofie Venæs og Bjørnar Moe med som solister. Det er vanlig at personer som tidligere har blitt tildelt stipend fra minnefondet blir invitert som solister, eller gjester til ny konsert. Yngst i hornmusikklaget er Trine Johnsen (16) og eldste musiker er Otto Rossøy (66). Konferansier under konserten i Hegra blir Arne Magnus Smørvik.

Tradisjon

- Hvilke flere vakre toner vil de som kjøper billett i kirkedøra få oppleve?

- Julekonserten er for oss en tradisjon. Årets program er som vanlig en blanding av kjære tradisjonelle julemelodier, men også noen moderne låter. Vi er glade for å kunne presentere våre gjestesolister Bjørnar Moe på gitar og Sofie Venæs med sang. Repertoaret vil ha en fin balanse når våre instrumenter sammen med sang skal dele toner og stemning i kirka, sier Eli Kristin Gisetstad og Randi Bjørgen.

De to sier førjulstiden også er en tid for musikk og stemning. Første lørdag i november deltok korpset i Kimen på Kimen Open. Nå er det julekonserten som gjelder i en kirke med fin akustikk. Korpsets musikalske leder og dirigent, samt komponist, Tor Halvard Nilsen, som i 1990 mottok Rana kommunes kulturpris for sin innsats, og åtte år senere ble tildelt Trygve Hoffs Ærespris, røper at også «Nordnorsk julesalme» deles sammen med Sofie Venæs. «Think of Me» fra The Phantom of the Opera og «Himmel på jord» fremføres også, den siste sammen med solist Sofie Venæs.

Da er det bare å glede seg til årets julekonsert i Hegra kirke.