Idemakerne bak arrangementet er Kristoffersen Bil AS, Joker Engros AS, Riis Bilglass, Meal on Wheel, Halsen Reklame AS og Stjørdal-Meråker trafikkskole.

Flere minnes kanskje at nevnte aktører kjørte på med en forsmak i august, da det ble arrangert ei minimesse på samme areal. Til sommeren gjentar de suksessen, men denne gangen er det imidlertid snakk et mye større arrangement.

- Det blir vesentlig større enn i fjor, i år kjører vi fullskala. Vi har tilgjengelig 190 båser på 3 meter i bredde og minimum 3 meter i dybde, noe som tilsier at vi har plass til et sted mellom 60 og 100 utstillere avhengig av hvor mange meter man ønsker, forteller daglig leder i Joker Engros AS, Geir Kirkbak. I fjor hadde de syv utstillere, det betyr at antallet til sommeren blir mangedoblet.

Et skikkelig familiearrangement

Det er 25. og 26. juni det hele skal skal skje, og det er lagt opp til et skikkelig familiearrangement med mange gøyale godbiter for de minste.

- Det blir et familiearrangement for alle bransjer, og vi har flere trekkplaster for barn. Blant annet skal vi sette opp et hoppeslott, en dragetunnel og waterball, forteller Kirkbak.

Waterball er en stor oppblåsbar ball som du kan gå inn i og som lar deg gå på vannet, en dragetunnel er som navnet tilsier en tunnel barna kan gå gjennom som ser ut som en drage.

- Vi har invitert flere spennende aktører, og det blir selvfølgelig muligheter for å kjøpe seg mat og drikke. Det er lagt til samme helg som NM i friidrett, så det er mye som skjer i Stjørdal denne helgen, smiler han.

For å utnytte området til det fulle med både plass til aktører og tilgjengelig parkering, har de etter avtale med Equinor fått låne begge parkeringsplassene til selskapet.

Stort potensial

Arrangementet har fått navnet «Stjørdalsmartan på E6», og etter planen skal de legge en bred handlegate på taket, med aktørene og utstillerne på hver sin side.

- Vi har opprettet en hjemmeside og en facebookside, og satser på at påmeldingen til arrangementet skal være klar i midten av mars. Da håper vi både lag, organisasjoner og bedrifter melder seg på, sier Kirkbak.

Han forteller at de ser et kjempepotensial i det store arealet som ligger over E6 tunnelen ved Tangen.

- Selv om vi ikke markedsførte oss spesielt i august, kom det likevel mange folk. Så målet nå er å få til en årlig seanse. I tillegg jobber vi med å få et samarbeid med Sure Hotel Trondheim Airport, så det kan være det blir noen festligheter på kveldstid, avslører han.