Hvor mange av oss kan identifisere alle tre-menninger, for ikke å snakke om fir-menninger? Finn Karlsen vil gi ta en gjennomgang på de mest brukte kildene vi har – internett og tilgjengelige arkiv. Han vil spesielt ta for seg bruken av Digitalarkivet som er det nettstedet hvor de fleste kildene ligger.

Mange av oss har sikkert sett den populære TV-serien “Hvem tror du at du er?” som nylig gikk på NRK 1 på mandagskveldene. Vi er blitt rørt til tårer foran TV-en av andres tippoldemødre, og oppdager at vi en gang var et land av svensker, husmenn og lutfattige gruvearbeidere. Dagen etter det første programmet hadde gått på lufta, med over en million seere, kræsjet nesten serveren til slektsforskningsorganisasjonen DIS-Norge. I perioder var det også uvanlig lang ventetid for å komme inn i Digitalarkivet, som består av kilder fra Riksarkivet og landets statsarkiver. Gjennom jobben på Statsarkivet, bisto Finn Karlsen ballettsjef ved Den norske opera, Ingrid Lorentzen, å finne sine røtter i blant annet Hegra. Karlsen vil fortelle litt fra innspillingen fra TV-serien på onsdagstreffet.

- Jeg har hatt slektsforskning for fritidsinteresse siden 1970-tallet, forteller Finn Karlsen. Gjennom mange år har jeg engasjert med i frivillig arbeid innenfor slektsforskningen.  - Både på regionalt og nasjonalt nivå har jeg vært aktiv som tillitsvalgt leder og som engasjert medlem i foreningen DIS – NORGE, Slekt og Data som er landets største organisasjon for slektsforskere, med over 9.000 medlemmer, forteller Karlsen og håper mange vil finne veien til Kirkestallen onsdag kveld.

Onsdagstreffene ved Stjørdal museum Værnes er nå inne i sitt sjette år, og er åpen for alle.