Knut Erlend Jegersen

Det handler om kampen for sjølstendighet og frihet, fra Olav Tryggvason og fram til i dag.

Stortinget har oppfordret til feiring og markering av Grunnlovsjubileet.

Opera Trøndelag har tatt dette på alvor og produserer en storslagen forestilling i februar. Barn og unge er den viktigste målgruppen ved jubileet og det legges ekstra vekt på tiltak som kan skape deltakelse, medvirkning og engasjement blant barn og unge. Produksjonen er derfor i rammen av Operaskolens årlige forestilling. Forestillingen er en formidling av kulturarv knyttet til Grunnlovsjubileet.

Kultur og kunst har spilt en viktig rolle i utviklingen av samfunnet Norge og har medvirket til å skape opplevelse, integrasjon og forståelse. Opera Trøndelag vil via kjente komponister og tekstforfattere vise nasjonen Norges framvekst innenfor en europeisk kontekst. På Scenen: Opera Trøndelags Operaskole.

Gjestesolister: Nasjonale :Trond Halstein Moe og Kristian Krokslett, et knippe regionale med Vigdis Unsgård, Nina Sætherhaug og Lars Eggen i spissen.

Kjære sanger og verk som knytter seg til historiske begivenheter og hendelser vil gi publikum en spennende fortelling;fra «Landkjenning» og les Miserables til «Imagine»

Forestillingen er satt i scene av Ronald Rørvik og Toni Herlofson i samarbeid m. operasjef Randi Spets. ​