Hotellet er tegnet av den anerkjente, amerikanske arkitekten Peter Bohlin. Bohlin satte seg inn i den lokale historien og hans visjon var at hotellet skulle være en moderne tolkning av en klassisk fjellstue. Der hotellet står i dag var det gruvedrift i ”Frøa Gruva”, helt fra begynnelsen av 1700-tallet til slutten av 1900 tallet, derav navnet Copperhill. Bohlin har gjennomgående brukt tre, stein og kobber som en del av eksteriør- og interiøret. Han ønsket å være trofast mot områdets forhistorie og ville understreke hotellets beliggenhet midt i naturen. Nøyaktig 100 år etter at ”Frøa Gruva” sluttet sin drift ble hotellet bygget på samme grunn.

Stjørdaling

Stjørdalingen Mats Larsen selger Copperhill. Han kom fra samme jobben i Royal Garden og har siden mars i år jobbet som selger med hovedansvar for innsalg inn mot det norske markedet som han kjenner godt. Mats stortrives i jobben og har kommet godt igang

Direktøren, Pernilla Gravenfors, ønsker at hotellet skal være et sted for alle, hvor enhver gjest skal trives og føle seg hjemme. Til tross for lukseriøs design ønsker Pernilla at Copperhill skal oppleves som folkelig. På hotellet serveres klassiske, gjerne lokale, matretter med en moderne tolkning . Her brukes gjerne ”mormors oppskrift” slik at maten skal gi en gjenkjennelsesfaktor men samtidig være en overraskende og unik smaksopplevelse. På Copperhill møter du et genuint og ”ekte” personell som ønsker å gi deg følelsen av et avslappet ”Lodge-liv”. Her kan gjestene gå i tur-og fritidsklær og samtidig føle seg bekvem.

Petter Stordalen kjøpte hotellet i for 180 millioner kroner og har beholdt Peter Bohlins visjon om at Copperhill skal være en moderne tolkning av en fjellhytte.  Naturmaterialer som kobber, stein og treverk er fremdeles sterkt synlig i interiøret .  Stordalen har satt et luksuriøst preg på hotellet gjennom å fylle det med internasjonale kunst-og designklassikere. Petters personlighet kommer frem gjennom et interiør som er innredet med en frekk, maskulin og dristig stil. Her møtes du av store kontraster mellom røffe materialer som stein og kobber mot klassiske designmøbler og internasjonal kunst håndplukket av Stordalen selv.

Rommene er store og godt egnet til små grupper, familier og par. Familierommene har eget kjøkken og flere sovesoner. Her kan foreldrene slappe av på soverommet mens barna ser TV. Alle rom har samme, lukseriøse standard, det er kun størrelsen som varierer i disse små ”suitene”. Når du åpner verandadøren på hotellrommet blir du slått av den ”blodig”, ærlige naturen som omgir hotellet. Copperhills beliggenhet midt på fjellet gir deg en mulighet til å komme vekk fra hverdagens stress og virkelig finne ro i sjelen. Du kan rusle ned til Åre Sentrum for shopping og kaffeliv,  eller gå innover skogen 5 kilometer til ”Bergstugan” og nyte lokal varmmat eller kaffe og vafler. Ønsker du en aktiv helg er det absolutt mange muligheter i nærområdet. Åre har mange aktiviteter å by på i sommer:  sykling, turgåing, bad, Zipline, ridning, rafting, golf og mye mer.

Øvrige opplysninger, priser osv. finner du på Copperhills hjemmesider.