Det går raskt mot jul og julemusikken er en viktig del av denne høytiden. Gjennom årene er det laget mye fin julemusikk. Plater fra 1960- og 70-tallet har kanskje noen godt bevarte låter. Noen av disse vil komme over høyttaleren når Ree gård inviterer til spørrerunde om julemusikk fra både norske og utenlandske artister.

Gjett på tittel og artist

- Vi laster opp mange fine låter på Spotify kommende fredag. Da blir publikum fordelt med fem personer på hvert lag. Jeg spiller ca. tre minutter av hver sang. Da gjelder det å gjette både tittel på sang og artister, sier Jon Reidar Stokke som for øvrig er en ihuga LP-samler.

På ærverdige Ree gård dekker Modulf Leirfall på småbord. Huset på gården har bevilling denne kvelden. Mellom tømmervegger skal toner fra nye og gamle julesanger skape stemning og spenning.

- Det er fint å kunne tilby husene på gården til slike kvelder. Vi har åpent for utleie til selskaper, bursdager og møter her på gården fremover også, sier Modulf Leirfall. Nå er det quiz med julemusikk som gjelder kommende fredag 20. desember, og dørene åpner klokken 19.00.

Legger vekt på det sosiale

- Vanker det noen premier på vinnerlaget og må man være ekspert her?

- Etter at 3x4 runder er avspilt med sanger og minst 20 internasjonale artister blant flere norske er presentert, blir det bedømming av beste svar. Vi legger opp til enkel matservering på en rimelig inngangsbillett. Man trenger ikke være ekspert da vi legger vekt også på det sosiale under denne quiz-kvelden, sier Jon Reidar og Modulf. Arrangementet er åpent for alle som vil teste sine kunnskaper om julemusikk.