- Jeg fant ut at dette er en idrett som passer meg veldig bra, og da jeg fikk vite om klubben bestemte jeg meg for å melde meg inn. Jeg synes bordtennis er veldig gøy, sier Trygve Danielsen.

12-åringen fikk øynene opp for bordtennis etter å ha prøvd ut idretten på en leirskole, og meldte seg inn i Stjørdal Bordtennisklubb for et lite halvår siden.

- Bordtennis er et spill som går veldig fort, og skal man bli god må man ha raske bevegelser og god reaksjon. Jo bedre man blir, jo fortere går spillet. Jeg har lyst til å utvikle meg og bli en best mulig bordtennisspiller. Her i klubben får jeg gode råd fra trenerne, sier Danielsen.

Medlemmer fra 11 til 70 år

I kjellerlokalet på Samfunnshuset i Stjørdal spretter bordtennisballene frem og tilbake i en forrykende fart, på til sammen seks bordtennisbord.

Det er her Stjørdal Bordtennisklubb har base, og her møtes medlemmene to dager i uken, tirsdager og torsdager.

Bordtennisklubben i Stjørdal ble etablert i 2005 under navnet Bjerkanhjørnet, og skiftet navn til Stjørdal Bordtennisklubb for noen få år siden.

- Vi er i dag rundt 12 medlemmer, i alderen 11 til 70 år. Miljøet er ikke veldig stort, men vi er en sammensveiset gjeng som har det veldig gøy på trening, sier leder i Stjørdal Bordtennisklubb, Trond-Ivar Andreassen.

Trygve Danielsen har vært medlem av Stjørdal Bordtennisklubb i et lite halvår. Klubben trener i kjelleren på Stjørdal Samfunnshus to dager i uken. Foto: Erik Hoås

Andreassen leder treningene sammen med Kristian Rise Torset, som har gjennomført trenerkurs i regi av bordtennisforbundet.

- Bordtennis er en kjempemorsom og sosial idrett, og det er en idrett som ikke koster all verden, sier Andreassen.

Bordtennisklubben i Stjørdal stiller med to lag i fjerdedivisjon hvor de møter lag fra Trondheimsområdet. Klubben deltar også i individuelle seriespill i ulike klasser.

- Vi har i likhet med de fleste vært påvirket av koronapandemien de siste to årene, der turneringer og divisjonsspill har vært avlyst. Men nå er vi i gang igjen, og vi gjorde det brukbart i konkurranse forrige helg, sier Andreassen, som selv vant individuell konkurranse i tredjedivisjon.

Ønsker flere jenter

Bordtennisklubben satser mye på rekruttering og ønsker seg flere medlemmer, og de stiller med utstyr til disposisjon. Spesielt håper de at flere jenter får lyst til å begynne med bordtennis.

- Vi har per i dag ingen jenter med, og det skulle vi selvsagt hatt. Alle som har lyst til å begynne med bordtennis er velkommen. Også om du sitter i rullestol kan du komme og spille med oss, sier Andreassen.