- Det gikk kjempebra og over all forventning, med mange gjester som tok turen innom. Jeg hadde satt meg et lite mål for dagen, og det nådde vi, smiler daglig leder ved Jordbærpikene i Torgkvartalet, Trine Borsethaug Fossen.

Fra nå av vil det altså også være muligheter å sikre seg en matbit hos restauranten på søndager.

Marked for søndagsåpent

Inspirasjonen kom fra naborestauranten Sabrura, som like etter nyttår tok samme avgjørelse.

- Jeg er her på søndager og vasker og bestiller varer, og har sett at det koker med besøk på Sabrura. Det er helt klart et marked for det, sier hun.

Fossen forteller at Jordbærpikene og Sabrura er eid av samme selskap, ved navn Bitastad. Hun beskriver samarbeidet restaurantene seg imellom som svært godt.

- Bitastad har fire hovedverdier, og en av disse er samspill. Det har jeg og Christine Halvik Hagen (daglig leder ved Sabrura Stjørdal journ. anm.) utnyttet oss godt av. Vi spiller hverandre gode og samarbeider godt, sier hun.

Et savn

Fossen forteller at de fikk flere gode tilbakemeldinger, og at mange hadde savnet et søndagsåpent kafétilbud siden Hos Oss la ned i fjor.

- Flere trakk frem Hos Oss og fortalte at de hadde savnet et sted der de hadde muligheten til å gå ut og ta seg en kopp kaffe på søndager, sier hun.

I første omgang er åpningstiden satt fra 12.00 til 17.00, men Fossen utelukker ikke at de vil utvide med en time på sikt for å også omfavne middagsgjestene.

- Vi har jo også takeaway, slik at gjestene kan velge om de vil sitte i restauranten eller ta med seg maten hjem. Det er ikke bare kaffe og kaker vi selger, vi har også mye god hjemmelaget mat. Alt er laget fra bunnen av med gode råvarer, smiler hun.

Nytt sentrum

Etter første åpningsdag ser hun positivt på tiden fremover.

- Jeg er optimistisk, og håper flere stjørdalingen vil ta seg tid til å besøke oss på søndager for en kopp kaffe eller en matbit, smiler hun.

Med uteservering mot Kimenparken er det lagt godt til rette for at foreldre kan sitte og ta seg en kaffe, mens barna leker i parken.

- Benkene i parken er smekkfulle når det er finvær, og med et nytt leilighetsbygg som vokser opp, tror jeg uteområdet har potensial til å bli et nytt sentrum. Da må vi også legge til rette for de som kommer hit, sier hun.

Jorbærpikene i Torgvartalet hadde i helgen premiere på søndagsåpen restaurant, og daglig leder Trine Borsethaug Fossen kan fortelle at besøket var over all forventning.  Foto: Anette Fossmo