- Vi synes selv det har vært et eventyr. Jeg hadde en drøm om å eie en bilforretning da jeg var liten, forteller Johan Kristoffersen.

Kristoffersen begynte å selge biler allerede i starten av 70-tallet, og i 1997 åpnet han og sønnen Tore Kristoffersen det som i dag heter Kristoffersen Bil.

- Tore er like interessert som meg, og det var han som sa vi bare måtte prøve å åpne, så skulle han hjelpe meg. Han er veldig flink, roser Johan.

Startkapitalen var det kona Torbjørg som stilte med, og siden har ballen bare rullet.

25 innholdsrike år

I likhet med sin far kan Tore Kristoffersen se tilbake på 25 innholdsrike og artige år som bilforhandler.

- Det mest spesielle er kanskje utviklingen vi har sett de seneste årene. I løpet av de siste fem årene har det vært en mye større utvikling på bilfronten enn de foregående 20 årene sammenlagt. Det er nå flere biler som går på batteri og strøm. I det hele handler det om å tilpasse seg trendene, forteller han.

Det var ikke rent få som tok turen til Kristoffersen Bil denne dagen for å delta på det gjeve jubileet. Allerede på formiddagen hadde antall besøkende rundet 50, og det strømmet til stadig inn flere kunder, bekjente og støttespillere for å gi sine gratulasjoner.

- Vi er de eneste lokale igjen på Stjørdal, ellers er de fleste andre bilforhandlerne en del av et større konsern. Det er tydelig at det går an å overleve, og vi selger mange biler til våre faste kunder som viser stor tillit til oss, og det setter vi pris på, smiler Tore.

Morten Lien (t.h.) har vært fast kunde av Johan Kristoffersen siden 70-tallet og har til sammen kjøpt rundt 30 biler. Her spiser han kake og drikker kaffe sammen med Alf Sørmo (t.v.) og Svein Kirknes. Foto: Anette Fossmo

Har kjøpt 30 biler av Kristoffersen

Tre av de som bestemte seg for å delta på feiringen var Svein Kirknes, Alf Sørmo og Morten Lien. Trioen satt på et bord og hygget seg med kaffe og kaker.

Lien forteller at han har vært kunde av Johan siden tidlig 70-tall, og har vært så fornøyd at han fortsatt er kunde den dag i dag.

- Jeg har nok kjøpt opp mot 30 biler, og den siste kjøpte jeg senest for rundt et år siden. Da kjøpte jeg en Suzuki Across.

Han forteller at han fortsetter å komme tilbake fordi han får nøyaktig det han etterspør.

-  Servicen er kjempebra og dialogen med dem er god. Johan får meg til å komme tilbake gang på gang, forteller Lien.

Johan Petter Bye har også vært en trofast kunde av Kristoffersen siden starten. – Jeg er svært fornøyd med servicen, forteller han.   Foto: Anette Fossmo

Kunde siden 70-tallet

Det er tydelig at Kristoffersen bil har gjort mye riktig i sin måte å drive bilforhandler på, Lien er nemlig ikke den eneste som til stadig kommer tilbake. En annen som også har vært en trofast og fornøyd kunde igjennom hele reisen er Johan Petter Bye, han begynte i likhet med Lien å handle biler allerede på 70-tallet.

- Jeg tror jeg kjøpte den første bilen av Johan i 1972/73, og siden den gang har det blitt 25 biler fra Kristoffersen, smiler han.

Han tror den gode servicen er en av årsakene til at Kristoffersen har klart å skaffe seg så mange trofaste kunder.

- Jeg er svært fornøyd med servicen her, ellers hadde jeg ikke kommet tilbake. Det er ikke så mange som holder på slik som Kristoffersen gjør lenger. De viser virkelig at de setter pris på oss kundene, sier han.

- Fortjener applaus

Som underholdning kom Chand Torsvik og spilte, der en av låtene selvfølgelig var Kristoffersen Bil-sangen. Også John Uthus fra Næringsforeningen tok turen innom for å rose driverne.

- Disse to fortjener applaus for mer enn bare bil. Takk for at dere er så engasjerte og viser lysten til å skape noe, berømmet Uthus.